Praktijk voor Reflexologie

De behandeling

Hoe verloopt de behandeling?

Behandelingen bij Yanty zijn altijd op afspraak en beginnen met een intake gesprek. Hierbij registreert de therapeute gegevens over de cliënt, zijn of haar klachten en eerdere behandelingen. Ook worden de voeten uitgebreid in kaart gebracht. Hierdoor ontstaat een goed overzicht om de behandelingen te kunnen starten.

Een behandeling duurt ongeveer 55 minuten, waarbij je lekker ontspannen achterover ligt op de behandelstoel, met warme handdoeken, deken en een kopje thee of een glaasje water binnen handbereik. Het is handig als je kleding draagt waarbij het makkelijk is om je onderbenen te ontbloten, aangezien deze ook worden behandeld. Tijdens de behandeling is er ook ruimte voor een goed gesprek.

Het is vantevoren niet precies te zeggen hoeveel behandelingen nodig zijn. Bij plots opkomende klachten werkt reflexzonetherapie heel snel, chronische klachten vergen meestal meer tijd. Soms voelt men na de eerste keer al  een verschil, maar de meeste mensen merken na 3 tot 6 behandelingen een duidelijke vooruitgang.

Werkt het en is het wel veilig?

Er zijn al vele onderzoeken gedaan naar reflexzonetherapie. Zo heeft men aan de Universiteit van Wenen een onderzoek gedaan waarbij men tijdens diverse reflexzonetherapiebehandelingen organen, in dit geval de nieren, heeft doorgemeten. Men ontdekte dat tijdens deze massages en kort daarna de nieren beter doorbloed waren en dat afvalstoffen sneller uit het lichaam verdwenen.

Reflexzonetherapie is een veilige en natuurlijke behandelwijze en is in principe geschikt voor iedereen. Maar sommige aandoeningen die een regelmatig medicijngebruik vereisen (zoals diabetes of epilepsie) behandelt de therapeute uitsluitend in overleg met de behandelend arts. Het is namelijk mogelijk dat iemand na een aantal behandelingen reflexzonetherapie minder of minder zware medicijnen nodig heeft. De arts kan dan zelf bepalen of  en hoe het medicijngebruik wordt aangepast.

Reflexzonetherapie is in het algemeen niet pijnlijk alhoewel de cliënt wel zelf het verschil kan voelen tussen een gebied dat gezond is en het gebied dat uit balans is.

 

 Yanty - Praktijk voor Reflexologie, telefoon 06 46 35 22 46, info@yanty.nl